PREMENY HARFY

PREMENY HARFY

Galéria

Michal Matejčík pochádza zo Žiliny, kde po ukončení gymnázia študoval odbor harfa, ktorý absolvoval v triede Ľudmily Sawiczovej a Zuzany Törökovej na Štátnom konzervatóriu v Bratislave. Počas ďalšieho štúdia vo Viedni na Universität für Musik und darstellende Kunst dostáva angažmány ako orchestrálny hráč od orchestrov ako RSO Wien, Recreation Graz a Pacific Music Festival Orchestra v Japonsku, v ktorom ako prvý zastupoval Slovensko.

Po ukončení štúdia sa venuje sólovému hraniu(Viva Musica Festival), orchestrálnemu hraniu (Viedenská Štátna Opera), komornej hudbe (Trio Recordum, Kontrapunkte Ensemble), vyučovaniu (Musikschule Laxenburg) a komponovaniu. Jeho skladba "L. ich T." pre dve tirolské harfy bola ocenená cenou Slovenského hudobného centra na súťaži "Rajecká hudobná jar" . V roku 2013 bola jeho skladba "Das Staunen der Welt" pre soprán a harfu venovaná viedenskej grófke Johanne von Haugwitz z rodu Haugwitz, kde Friedrich Wilhelm bol ministrom u Márií Terézie. V júni 2016 premieroval svoju skladbu "The win over the white plague" pre harfu a flautu v SND za prítomnosti prezidenta Andreja Kisku.

Od roku 2011 Michal Matejčík integruje harfu do popovej a elektronickej hudby. V rokoch 2011-12 sólovo sprevádzal britského speváka Georgea Michaela na jeho"The Symphonica Tour". V marci 2013 bol angažovaný ako "špeciálny hosť " kultovej skupiny Depeche Mode.

Po týchto angažmánoch dostáva ponuky vystupovať sólovo a komorne na ďalších európskych( Berlín, Bochum, Hamburg) a amerických pódiách ( New York, Trenton, Highstown).

Na Slovensku spolupracoval s umelcami ako Jozef Lupták, Miroslav Dvorský, Milan Paľa, Peter Valentovič a so speváčkami Katarínou Knechtovou a Katarínou Koščovou.

Okrem hudobnej oblasti pracuje pre švajčiarsku nadáciu "Robert und Lina Thyll-Dürr Stiftung" na umeleckom projekte "Casa Zia Lina" na toskánskom ostrove Elba.

Dĺžka podujatia: 90 minút
Rok výroby: 2017

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.